Op zondag 21 augustus organiseren de Hulshoutse Atletiek Vrienden de tweede editie van de 100 KM VAN HULSHOUT hardloopwedstrijd.

Op een omloop van ongeveer 5 kilometer doorheen het centrum van Hulshout en de Heerebossen, vinden verschillende loopwedstrijden plaats. Kinderlopen, een 5 en 10 kilometer, een marathon, en zelfs een heuse 100 kilometer staan op het programma.

Loopfestijn
De lopers worden verwend met een correct en officieel opgemeten parcours, en electronische tijdsregistratie. Ruime bevoorrading is voorzien.
Naast de solo afstanden, kunnen de marathon en de 100 kilometer ook in estafettevorm afgelegd worden. Vrije aflossing om de 5 kilometer, of maximaal 8 deelnemers voor de marathon, en maximaal 19 deelnemers voor de 100 kilometer zijn dan toegelaten.
Competitief ingestelde atleten en recreatieve sporters, jong en oud, iedereen vindt wel een gepaste uitdaging in het aanbod. Samen met deelnemers en toeschouwers, hoopt de organisatie om iedereen een onvergetelijk loopfestijn aan te bieden.

Ultralopers
Het idee voor deze 100 KM VAN HULSHOUT ontstond tijdens een toevallige ontmoeting tussen Itegemnaar Dirk De Pooter, welbekend in het Belgische ultraloopwereldje, en Ronny Bergmans, KBC verzekeringsagent in Hulshout. Ook Walter Bouwen, nog een ultralopende Itegemnaar, Leo Thijs van Atletiekclub Hulshout, Katrien Boekxstaens uit Heist o/d Berg, en Suzy Caes uit Itegem, sloten zich bij de organisatie aan.
Van meet af aan waren de doelstellingen van de organisatie duidelijk. De Hulshoutse Atletiek Vrienden willen ALLE deelnemers, supporters, toeschouwers en bewoners van Hulshout en omgeving een kwalitatief hoogstaand, sportief evenement aanbieden, en tegelijkertijd het ultralopen in België promoten.